Не люблю я про конкурентів писати (най будуть здорові і великий CONNECT примножить їхні здобутки) , але тут треба гасити спалахи фантазії шановного автора.
Не жадібні кажете ? а чого ж тоді "Оренда зовнішньої IP-адреси - 10 грн/місяць." Напевно в роздачі сірих ІР для інтернет доступу еволюційність полягає . Ручне налаштування локального під'єднання туди ж . DHCP вживати то ж деградація , тупа гілка еволюції просто . Особливо якщо поверху запускати VPN , а не PPPoE, якому до лямпи є та локальна ІР чи її немає, на відміну від PPtP .
Шкода форум, чат DC габу etc etc відкрити ззовні ? Точно не жадібні ?

Певно єдиний зовнішній канал то теж вияв щедрості , ну а може еволюційності , або і того і того

Результат семи з половиною років "еволюційного шляху розвитку" покриття АЖ ~150 будинків на ~30-ти вулицях.
Всі висновки зроблено на основі інформації взятої з
http://homenet.point.lviv.uaОй, пане модераторе, яка коротка людська пам"ять....
цитую:
про "сірі ІР" і ваші поради піти й заплатити "10 грн." про прогресивність DHCP і тоді довелося знайти красавчєга з криво настроїним рутером відключити йому ДХЦП і дзвонити в саппорт щоб вони провели лікбез, а про ситуацію коли лягає лінк з району до вашого сервера і лишаєшся навіть без локалки я вже не згадую ...
Зовнішній канал, може і єдиний, але ще жодного разу (за тих 2 роки що ними користуються товариші) не було падіння каналу з вини аплінка (як я не милюся, фарлеп то був) а в Вас зара велика диверсифікація каналів УАР.НЕТ і датагруп чи може ще аплінки є?
Можливо покриття і маленьке, але люди в стані його нормально обслуговувати, а не працювати за принципом "спочатку відкусимо, а як жувати - потім подумаємо"
P.S. термін "домовитість" добре розшифровується в м.ф. про Домовенка Кузю і його можна знайти в
цитатах